top of page

WIM EVERIX

Veel van mijn vrienden zeggen vaak dat "Walk for Gold" een verhaal is dat op mijn lijf geschreven is. Hier ga ik een deel van mijn leven met je delen en je zult meteen begrijpen waarom dat zo is.
 

Ik ben geboren in 1972. Ik ben opgegroeid in een typisch 4-persoons Vlaams gezin, met mijn broer, 4 jaar ouder dan ik, en mijn liefhebbende, hardwerkende ouders die hun beroepsleven in dienst van de medemens hebben geleefd. De toon voor mijn toekomstige avonturen werd meteen bij mijn geboorte gezet. Enkele seconden nadat ik op deze wereld was gekomen, zette ik letterlijk mijn eerste stapjes op het bed, met behulp van de twee wijsvingers van de gynaecoloog. De gynaecoloog zei destijds tegen mijn ouders : "Zorg maar dat je een grote weide hebt voor dit kleine ventje."
 

Een sprong in mijn geschiedenis. Na het beëindigen van mijn studies in 1994-95 deed ik een paar maanden interim werk om zo het nodige budget bij mekaar te vergaren. De uitspraak van de gynaecoloog haalde me kort daarna in, toen ik naar India vertrok. Mijn ontmoeting met een ongeziene wereld, gecombineerd met een reeks ongewone omstandigheden waarin ik terechtkwam (die ver buiten mijn comfortzone lagen), leek me op dat moment een ideale gelegenheid om mezelf opnieuw te gaan ontdekken. Ik creëerde een enorm gevoel van vrijheid om de wereld, de mensen en hun verschillende culturen en zeker ook mezelf te gaan ontdekken. De sterke drang en aantrekkingskracht om naar expliciete en ongewone plaatsen in de wereld te gaan bracht me naar vele bestemmingen. In het begin van mijn reis door India ging ik 5 maanden werken in een tehuis voor straatkinderen genaamd "Navajeevan Home for Boys" in Vellanad, Kerala. Het is tot op heden één van de hoogtepunten van mijn nomadische periode. Deze ervaring zette mij aan tot een reis die vele jaren duurde.
 

Gedurende de volgende jaren verbleef ik verschillende keren in de gemeenschap rond Guruji om meer inzicht te krijgen in Ashtanga Yoga. Daarnaast werd ik door een "toevallige" ontmoeting met een Sadhu in het zuidoosten van India geïntroduceerd in eeuwenoude meditatie- en ademhalingstechnieken. Aan de ene kant was ik die dagen op zoek naar avontuur, en tegelijkertijd was ik ook op zoek naar verlichting en bovenal was ik op zoek naar mijn Zelf. Ik was op weg om me Zelf opnieuw te herontdekken. Zoals zoveel jongeren onder de vleugels van de goedbedoelde begeleiding van hun opvoeders, had ik sterk het gevoel dat ik onderweg op de één of andere manier grote delen van mezelf was kwijtgeraakt.
Tijdens mijn nomadisch bestaan heb ik veel mooie ontmoetingen gekend. Als je het leven de kans geeft je "leven" aan te bieden, zullen de meest uiteenlopende, fascinerende gebeurtenissen plaatsvinden. Ik heb het geluk gehad meerdere malen zeer eigenaardige, maar zeer inspirerende mensen tegen te komen en zij hebben mij een paar keer naar India doen terugkeren. Sommige van deze mensen worden Sadhus genoemd. Je vindt ze overal in India. Op grote toeristische plaatsen krijg je soms de indruk dat de Indiase regering hen subsidieert om er te zijn. Maar ze zijn bij lange na niet zo 'toeristisch-hongerig' als sommigen ons doen geloven. Eén ding is zeker. Het zijn er veel, echt heel veel. De meesten zijn op zoek naar spirituele bevrijding. In 1998, geloof ik, woonde ik het grootste festivals ter wereld bij, de Kumbha Mela in Haridwar, Noord-India, waar miljoenen Sadhus elke 6-12 jaar samenkomen om een duik te nemen in de heilige Ganges. Zo'n 150 miljoen pelgrims wonen dit evenement bij. Nogal wat van deze Sadhus trekken zich terug van de wereldse invloeden en bevinden zich diep in de natuur. Ik heb het geluk gehad tijdens mijn reis enkele van deze "zoekers naar de nectar van onsterfelijkheid" te ontmoeten. Met sommigen van hen heb ik een paar uur en een paar dagen doorgebracht. Het zijn levende en ademende encyclopedieën van mythologie, geschiedenis en levenservaring. Misschien was het één kans op een miljoen dat één van die gevorderde yogi's mij met plezier enkele oude ademhalings- en meditatietechnieken deelde, Misschien was het wel m’n lotsbestemming? Het minste wat ik kan zeggen is dat het zeer inspirerende ontmoetingen waren. Later in mijn leven zouden deze technieken mij een enorme stimulans geven bij het vinden en behouden van innerlijke rust.

Meer en meer ontdekte ik welke stukken bij mij hoorden en welke niet. Meer en meer kwam mijn eigenwaarde aan de oppervlakte en zo kon ik mezelf opnieuw herontdekken. In één van de blogberichten die ik op deze website heb gepubliceerd, lees je over mijn ontmoeting met een Sadhu.
Tijdens het tweede jaar van mijn "on the Road" trip warmde Fabien, een Zwitserse reismakker en zeer dierbare vriend voor het leven me op, om samen naar Australië te reizen. We waren allebei gepassioneerde didgeridoo spelers. Dit bracht ons ertoe een tijdje bij ‘grootvader’ David Blanasi te gaan wonen, een icoon in de Aboriginal wereld. David was een zeer gerespecteerde Aboriginal Sjamaan van midden 70 die de zielen van de doden begeleidde naar de wereld van de voorouders. We kampeerden in een tent achter Blanasi's huis, in het dorp Beswick in Arnhemland (Noord-Australië). Elke dag nam David ons mee op lange wandelingen waarbij hij ons de traditionele ritmes van de didgeridoo leerde. Hij leerde ons ook hoe je volwassen eucalyptusbomen kunt uitzoeken die geschikt zijn voor een didgeridoo. Hij liet ons zien waar hij de natuurlijke pigmenten vond die hij gebruikte voor zijn kunst, naast vele andere dingen. Het was echt ‘back to basics’ en een constant intunen met de natuurlijke vibraties.
 

Op de dag dat we besloten te vertrekken, probeerde hij ons te overhalen om onze reis voort te zetten naar Uluru Rock (Ayers Rock). Dé heilige berg van de Aboriginals midden in de Australische woestijn, die bekend staat als een ware krachtpatser!
Waarom het leven ons daarheen stuurde, was in die fase van mijn leven niet erg duidelijk. Maar onder het motto "volg de levenstekens" reden we na ons verblijf in Arnhemland naar Alice Springs, dat letterlijk het centrum is van de grote spirituele wereld van de Aboriginals. Later in m’n leven ontdekte ik dat het de eerste echte moeder krachtplaats is waar ‘het leven’ me bewust naartoe leidde. We verbleven er enige tijd. Het is één van de krachtigste, goed bewaarde energiecentra van onze planeet.
 

Voor een tijdje werd Australië mijn tweede thuis. Ik financierde mijn reizen en mijn nomadische levensstijl door op te treden als straatartiest in steden als Sydney, Australië en Tokyo, Japan. Deze twee steden waren mijn belangrijkste speelplaats. In die tijd waren Japan en Hong Kong de top 2 bestemmingen voor straattheater en ‘busking’.
Maar ook elders in Azië en Amerika kon ik het niet laten om mensen op straat met mijn kunst een glimlach op hun gezicht te toveren. Dit was een verbazingwekkend aangename manier van leven om zelfvoorzienend te zijn. Ik onderhield mezelf financieel en kon mijn nomadenbestaan op een zeer aangename manier voortzetten. Door die straatoptredens sta je letterlijk tussen de mensen, een uitgelezen kans om in contact te komen met mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden. Iets creëeren uit passie is altijd een voorwaarde geweest om mijn gaven met de wereld te delen. Ik heb mijn nomadenbestaan nog een paar jaar voortgezet omdat ik er zo van genoot. Ik ging naar talloze landen en beleefde onvergetelijke reeksen avonturen en levenservaringen. Ik voelde het leven volledig door me heen stromen en genoot van bijna elk moment. Yoga en talrijke ademhalings- en meditatietechnieken maakten deel uit van mijn dagelijkse routine. De zoektocht naar meer betekenis en diepgang in mijn leven, het pad van de ziel, zal mijn bestaan de rest van mijn dagen inkleuren.
 

Enkele maanden na mijn thuiskomst in 2001 kwam mijn leven in een nieuwe stroomversnelling. Ik heb toen een droom gehad waarin werd verteld dat ik naar Mt SinaÏ zou gaan. Hier krijgt het verhaal achter 'WalkforGold' de eerste initiatie (alhoewel dat ik er toen nog geen flauw benul van had). Met mijn haren recht omhoog werd ik die ochtend wakker alsof ik 1000 volt door mijn lijf kreeg.. Het was zo intens dat ik Mt Sinaï onmiddellijk googelde, daar ik het in al die opwinding niet kon positioneren. Toen ik vaststelde dat het in Egypte lag, wist ik meteen dat ik naar de Sinaï woestijn zou gaan om deze overduidelijke richtingaanwijzers die ‘leven’ mij had gebracht" opvolging te geven. Vier maanden later pakte ik mijn rugzak en vertrok voor de eerste maal richting de Sinaï woestijn.

 

Dit is de eerste keer dat een bestemming waar ik naartoe werd geroepen, letterlijk vanuit mijn eigen on(der)bewuste opborrelde naar mijn bewustzijn. Op dat moment besefte ik niet dat er zoiets groots in mijn leven werd geïntroduceerd. Maar een buitengewone aankondiging had plaatsgevonden. Een nieuwe bestemming werd aangereikt om me verder te gaan verbinden met wie ik werkelijk ben.


Woorden schieten hier te kort, maar aankomen in de Sinaï woestijn voelde onmiddellijk aan als thuiskomen. Dit was de aanvang van een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in mijn bestaan. Ik begon regelmatig wandeltochten te maken van de Rode Zee naar de Sinaïberg, onder het toeziende oog van enkele verschillende grootvader-bedoeïenen van de Tarabin en de Jabaleya-stam.

Mijn belangrijkste en geliefkoosde gids gedurende al die tochten is "Hadj Ied", een levende legende binnen de bedoeïenenwereld. Ied is een ware vriend geworden die ervoor koos enkele van de geheimen van deze adembenemende woestijn met mij te delen. Deze geheimen omvatten onder andere het vinden van drinkwater in een woestijn waar nauwelijks regen valt, en het vinden van hout om te koken op plaatsen waar geen vegetatie meer boven de oppervlakte te bespeuren valt. Enkel als je één wordt met je omgeving en met behulp van een paar goed getreinde ogen is dit mogelijk. Hij leerde me tijdens diverse avonturen dat dankbaarheid een allesomvattende magische kracht in zich draagt die alles transformeert. (Ik zal hier later een blogpost over schrijven).
 

Sinds 2001 keerde ik elk jaar minstens eenmaal per jaar terug naar deze Tempel der Stilte. Tal van mystieke ervaringen zijn mij op deze ware krachtplaats overkomen. Het is een zone vol van pure essentie, waar kracht en levenswijsheid uit de aarde en/of uit de leegte naar je toestroomt.

Enkele jaren geleden werd ik ook uitgenodigd als eregast bij een geheime bijéénkomst van de 7 Tribes van Zuid-Sinaï. Er werd toen een ceremonie gehouden dat een historisch moment in de Bedoeïenengeschiedenis zou inleiden. Onder de begeleiding van een vrouwelijke Shamanka werd een pakt gesloten dat deze Tribes voortaan zullen samen werken. Dit is een totaal nieuw bewustzijn dat zich manifesteert onder de verschillende Tribes van Zuid-Sinaï. Het is werkelijk een hele eer dat ik hiervan getuige mocht zijn. Zonder meer een groot teken van wederzijds respect.

Terugkeren naar deze uitzonderlijke krachtplek is een jaarlijks ritueel voor mijn ziel!


Het zal je inmiddels wel duidelijk zijn dat de Sinaï één van mijn favoriete bestemmingen op aarde is. Telkens weer is het thuiskomen. Eerst thuiskomen bij mezelf, om dan dat zelf te overstijgen.
Het is pure herbronning van het hoogste niveau. Een plek op aarde die zuiver is gebleven, waar onze vibratie als mens naar ongekende hoogtes kan worden opgetild. Waar de portalen naar andere dimensies gemakkelijker toegankelijk zijn vanwege de zeer krachtige lokale energie die beschikbaar is in deze verbazingwekkende, adembenemende natuurlijke omgeving.
 

Dàt maakt de Sinaï woestijn tot een topbestemming om diep trasformerend werk te doen. In eerste instantie door te vertragen om zo vervolgens je vibratie op een organische manier te verhogen. Zo ga je stilaan meer en meer voelen en herontdekken wie/wat je werkelijk bent. Je gaat je ware zelf weer helemaal her ontdekken en welkom heten. Je gaat jezelf hier moeiteloos heruitvinden. Plots kan je weer zonder oordeel bij jezelf zijn. Je gaat weer ervaren dat het leven door jou stroomt, en dat je van daaruit weer moeiteloos in verbinding kan gaan met de wereld rondom jou. Vanuit jouw essentie, vanuit jouw kracht. Het is vanuit die vibratie dat plots je intuïtie weer op scherp staat. Dat je de boodschappen van het leven weer opmerkt en dat je actie gaat kunnen nemen, gesteund door het leven en door een dieper innerlijk weten. Plots komen de antwoorden op jou levensvragen naar je toe. Top condities om je zelf op een niet ego-gedreven manier weer welkom te heten om zo terug vanuit zuivere kracht in het leven te staan. De Sinaï is het land van pure mystiek en zuivere magie. Deze woestijn haalt het beste in jou naar boven en laat je ziel weer vol-ledig schijnen.

Vanuit het diepst van mijn hart, dit is zooooooooo een aanrader, het is het beste geschenk dat jij jezelf kunt geven!
 

Wandelen met een bedoeïen en een kameel van de Rode Zee naar de Sinaïberg is een tocht van 8 tot 16 dagen, afhankelijk van de paden die we volgen. Baden in pure schoonheid en natuurlijke Stilte, je omarmt voelen door Hemel en Aarde, je gedragen voelen door Leven. Toen ik eenmaal begon met die wandelingen, hebben deze tochten de passie voor de natuur, die al overvloedig in mij zat, een enorme boost gegeven. Natuur en stilte is de perfecte cocktail om ook jouw leven een enorme boost te geven. Jij, zoals ik het ervaar, krijgt de kans om in volle overgave en in pure liefde te wandelen, op weg naar een overweldigend gevoel van éénheid. Het is een ongekende ongelooflijk zachte manier om lichaam en geest te doen samensmelten en één worden. Je ziel voelt zich helemaal thuis in de Sinaï woestijn, en zo verdiep jij de openheid van je hart.
 

Na 15 jaar door deze waanzinnig inspirerende woestijnregio te trekken borrelde zachtjes maar gestaag de idee in me naar boven om deze ervaring te delen met mensen die deze roep horen.

'WalkforGold' was geboren! Wandelen voor jouw goud te doen schijnen in de wereld is onze missie!
 

Het gaat om elke stap die jij gaat zetten om de nieuwe wending in te leiden die je leven neemt.
Met "Walk for Gold" ervaar je de staat van innerlijke rust, die als voertuig zal dienen om te komen tot het gevoel één te zijn met alles wat leeft, en dit op een heel zachte organische manier.

Als je de benadering van 'WalkforGold' vergelijkt met die van een Vipassana meditatie.... Doe voor mij maar een toertje 'WalkforGold'. Het is niet enkel het eindresultaat dat je zal verbazen, maar zeker ook de manier waarop je dit gaat beleven. Als jij beslist om met ons mee op pad te gaan, dan ga ook jij ervaren dat je op een simpele natuurlijke manier terug zal thuis-komen bij jezelf. En ja, Vipassana werkt. Maar met 'WalkforGold' kan je deze staat van innerlijke rust, en het gevoel één te zijn met alles dat leeft, op een veel menselijkere manier ervaren. Je hoeft daarvoor geen uren en uren in kleermakerszit te mediteren, wij doen dat al wandelend! Onderweg mag je voortdurend genieten van een waar schouwspel van Moeder Natuur.
 

Het is mijn levensmissie om mijn brede levenservaring te delen met anderen en mij ten dienste te stellen van mensen die verlangen naar meer levenskwaliteit. Vanuit mijn ruime authentieke levenservaring en als gecertificeerd life-coach heb ik een unieke en onuitputtelijke toolbox om te delen en anderen op hun pad te begeleiden. Lang geleden was ik yogaleraar in het Nilambe Boeddist Meditation Center in Sri Lanka, waar ik bevriend raakte met Paul Van Hooydonck , de stichter van het Boeddistisch Centrum in Antwerpen.
Tijdens mijn 7 jaar durend nomadisch bestaan kwam ik al snel in contact met meditatie. Op vlak van meditatie kan ik met meer dan 25 jaar ervaring dan ook best mijn mannetje staan. Daarenboven ben ik een toegewijde "pionier van de lage landen" van pelgrimstochten in de Sinaï woestijn. Met grote passie begeleid ik individuen en kleine groepen op (stille) retraites, in een streek die ik ken als mijn broekzak en waar ik het volste vertrouwen geniet van de plaatselijke leefgemeenschap.
Bovendien rijk ik tijdens deze pelgrimstochten eenvoudige maar zeer efficiënte oefeningen aan om meer zelfliefde te ontwikkelen en te integreren in je leven door middel van zelfreiniging en bewegingsoefeningen. We leren krachtige ademhalingstechnieken toepassen en ik laat je ervaren dat meditatie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Als je met ons mee op tocht gaat, garandeer ik je een diepgaande levensveranderende ervaring die je kijk op het leven voor goed zal veranderen!

 

Wij kijken er enorm naar uit om samen met jou deze diepgaande transformerende retraite te beleven!

 

Tot binnen kort.


Wim
 

bottom of page