WIM EVERIX

Ik ga me hier beperken tot het verhaal achter het ontstaan van 'Walk for Gold'. Voor een meer volledig overzicht van mijn pad verwijs ik je graag naar een blogpost. 

 

Tal van vrienden zeggen dat 'Walk for Gold' op mijn lijf geschreven is.  Graag deel ik een stuk van de inzichten in mijn levensverhaal met jou. 

Enkele maanden na mijn thuiskomst in 2001 kwam mijn leven in een stroomversnelling.  Ik heb toen een droom gehad waarin werd verteld dat ik naar Mt SinaÏ zou gaan.  Hier krijgt het verhaal achter 'WalkforGold' de eerste initiatie (alhoewel dat ik er toen nog geen flauw benul van had).  Met mijn haren recht omhoog werd ik die morgen wakker.  Het was zo intens dat ik Mt Sinaï onmiddellijk googelde, daar ik het in al die opwinding niet kon positioneren.  Toen ik vaststelde dat het in Egypte lag,  wist ik meteen dat ik naar de Sinaï woestijn zou gaan om deze overduidelijke aanwijzing opvolging te geven.  Vier maanden later pakte ik mijn rugzak en vertrok voor de eerste maal richting de Sinaï woestijn. 

 

Deze bestemming was van mijn onbewuste naar boven geborreld en in mijn bewustzijn gekomen.  Een duidelijkere aanwijzing kan haast niet.  Eens daar ter plaatse aangekomen,  voelde het vanaf dag één als thuis-komen.  Dit was de aanvang van een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in mijn bestaan.  Ik begon wandeltochten te maken van de Rode Zee naar Mt Sinaï,  onder het toeziende oog van enkele verschillende Bedoeïenen grootvaders van de Tarabin- en de Gebeleya-tribe. zij die nog in de woestijn geboren zijn en opgegroeid. Mijn belangrijkste en geliefkoosde gids gedurende al die tochten is 'Hadj Ied', een levende legende binnen de Bedoeïenenwereld.  Ied is een ware vriend geworden die er voor gekozen heeft om de geheimen van deze adembenemende woestijn met mij te delen.  Zoals het vinden van water om te drinken en hout om op te koken,  daar waar niets aan het oppervlak van deze steenwoestijn te bespeuren was.  Hij leerde mij dat dankbaarheid een alles omtoverende kracht met zich meedraagt (later schrijf ik hier een blokartikel over).

Meer dan 20 jaar keer ik elk jaar minstens één maal per jaar terug naar deze Tempel der Stilte.  Tal van mystieke ervaringen zijn mij op deze ware krachtplaats overkomen.  Enkele jaren geleden werd ik ook uitgenodigd als eregast bij een geheime bijéénkomst van de 7 Tribes van Zuid-Sinaï.            Er werd toen een ceremonie gehouden dat een historisch moment in de Bedoeïenengeschiedenis zou inleiden.  Onder de begeleiding van een vrouwelijke Sjamaan werd een pakt gesloten dat deze Tribes voortaan zullen samen werken.  Dit is een totaal nieuw bewustzijn dat zich manifesteert onder de verschillende Tribes van Zuid-Sinaï.  Het is werkelijk een hele eer dat ik hiervan getuige mocht zijn.  Zonder meer een groot teken van wederzijds respect.

Terugkeren naar deze uitzonderlijke krachtplek is een jaarlijkse ceremonie voor mijn ziel geworden!  Eén jaartje heb ik de Sinaï-traditie onderbroken en ben ik 5 weken gaan rondtrekken in Peru,  een land dat me destijds al een paar jaar aan het roepen was.   

Het is ondertussen al wel duidelijk waarschijnlijk dat Sinaï één van mijn geliefkoosde bestemmingen op aarde is.  Voor mij is het telkens weer in de eerst plaats thuiskomen, want ik kom er thuis bij mezelf.  Het is pure herbronning van het allerhoogste niveau.  Ik kan het iedereen aanraden.  Het is het beste cadeau dat jij je zelf kunt geven om je zelf en je ziel meer ruimte te geven om zich thuis te voelen in je lichaam!

De wandeltochten die ik hier persoonlijk gedaan heb van de Rode Zee naar Mt Sinaï variëren van 8 tot 16 dagen.  Baden in pure schoonheid en natuurlijke Stilte, je omarmt voelen door Hemel en Aarde,  je gedragen voelen door Leven.  

Een wel bloeiende passie in mijn leven voor stilte en natuur kreeg hier plots een enorme boost.  

Je komt hier als het ware letterlijk en figuurlijk al wandelend in de zuivere liefde terecht, een overweldigend gevoel van éénheid, met alles wat is.  Het is een ongelooflijk zachte manier voor lichaam en geest om deze zijnsstaat al wandelend te betreden.  Je ziel kan zich zo volledig thuis voelen.

Na 15 jaar door deze waanzinig inspirerende woestijnregio te trekken borrelde zachtjes maar gestaag de idee in me naar boven om deze ervaring te delen met mensen die deze roep horen. 

'WalkforGold' was  geboren!  

 

Als je de benadering  van 'WalkforGold' vergelijkt met die van een Vipassana-meditatie....   Doe voor mij maar een toertje 'WalkforGold'.  Het is niet enkel het eindresultaat dat je zal verbazen, maar zeker ook de manier waarop je dit gaat beleven.  Als jij beslist van met ons mee op pad te gaan, dan ben jij het ook die letterlijk elke stap zet en van elke stap geniet.  Op een simpele natuurlijke manier zall ook jij terug thuis komen bij je zelf. 

En ja,  Vipassana werkt.  Maar met 'WalkforGold' kan je deze staat van innerlijke rust, en het gevoel één te zijn met alles dat leeft, op een veel menselijkere manier ervaren.  Al wandelend!  Onderweg geniet je voortdurend van een waar schouw-spel van Moeder Natuur.

 

Via deze tochten en via mijn praktijk als Life Coach, stel ik me volledig in dienst van mensen die een moeilijke periode doorgaan enerzijds, én voor diegenen die simpelweg verlangen naar (meer) innerlijke rust en echte levenskwaliteit anderzijds.  Dit is mijn levensmissie.  

 

Vanuit mijn ruime authentieke levenservaring  en als gecertificeerd life-coach en voormalig yoga-docent in Ehipassiko,  een Boeddhistisch meditatiecentrum in Nilambe,  Sri Lanka.  heb ik een unieke en onuitputtellijke toolbox  om te delen en anderen.op hun pad te begeleiden   Ook op het vlak van meditatie kan ik met meer dan 25 jaar ervaring best mijn mannetje staan.  

 

Op onze tochten in de krachtige Sinai woestijn begeleid ik met een enorme passie individuen en kleine groepen op stilte retraites in een streek die ik door en door kent en waar ik het volle vertrouwen van de lokale bedoeïenengemeenschap geniet.  Bovendien rijk ik tijdens deze pelgrimstochten eenvoudige maar zeer efficiente oefeningen aan om meer zelfliefde  te ontwikkelen en te integreren in je leven door middel van zelfreiniging en bewegingsoefeningen.  We leren krachtige ademhalingstechnieken toepassen en ik laat je ervaren dat meditatie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. 

Als je meegaat op tocht met ons, garandeer ik je een diepgaande levensverrijkende ervaring die je kijk op het leven voor goed zal veranderen!

Tot binnenkort, 

Wim