PRAKTISCHE INFORMATIE

Stilte Retraite  - Sinaï woestijn

Geplande reizen 2020 :

21 september - 4 oktober

19 oktober - 1 november ( met gesprekscirkel )

14-DAAGSE STILTE-REIS

In 10 of 11 wandeldagen (afhankelijk van het tempo van de groep) zoeken we de natuurlijke stilte op en trekken we diep de woestijn in.  De overige dagen verblijven we aan de Rode Zee.  We stappen op een rustig tempo door een adembenemend landschap en ervaren wat het betekent om terug verbonden te zijn met de aarde,  het natuurlijke veld.  We genieten van elke stap.  Vanaf onze verblijfplaats aan de Rode Zee worden we per minibus gebracht tot aan het vertrekpunt van de tocht in de woestijn.  Van daaruit wandelen we naar onze eindbestemming:  de top van Mount Sinaï (de Mozesberg). 

We ervaren het leven zoals de Bedoeïen het voor honderden jaren hebben beleefd.  Brood bakken in de aarde,  slapen onder de sterrenhemel…

Tijdens de tocht worden onze reisspullen gedragen door de kamelen.   In geval dat het even te vermoeiend is voor jou om te wandelen kunnen deze woestijnreuzen ook worden ingezet voor personenvervoer.

Een normale fysieke conditie en een open geest volstaan om van deze tocht een onvergetelijke levenservaring te maken.

_1177917.jpg

PROGRAMMA

Dag 1

Aankomst in Sharm el Sheikh,  transport naar onze eerste verblijfplaats aan de Rode Zee (in de buurt van Nuweiba),  met een tussenstop in Dahab voor een lunchbreak.  Bij aankomst hebben we vrije tijd tot aan het avondmaal.  Daarna overlopen we samen nog enkele afspraken.

Dag 2
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een reeks van eerste opdrachten die ons door de dag loodsen. Kennismaking en vrije tijd.
Dag 3
We worden 's morgens na het ontbijt opgehaald en rijden van de Rode Zee naar het beginpunt in de woestijn om onze tocht aan te vatten.  We stemmen ons af op de nieuwe omgeving.
Dag 4 - 12
Het avontuur wordt verder gezet met als einddoel Mount Sinaï.  Het tempo van de groep bepaalt de route die we zullen nemen.  Close Canyon,  White Canyon,  Ein Hodra (oase) zijn enkele van de prachtige plaatsen die we samen mogen beleven.  We doorbreken de stilte op de top van de Mozesberg.  We brengen de nacht door op de top van deze krachtige berg.  Na de spectaculaire zonsopgang  beginnen we aan de afdaling.   Afhankelijk van het verloop van onze tocht kunnen we al dan niet nog één nacht doorbrengen in de grootste olijfboomgaard van de Saint Catherine Kloostergemeenschap alvorens af te dalen naar onze eindbestemming in St Catherine. 

Dag 13
Na de afdaling rijden we terug naar onze verblijfplaats aan de Rode Zee waar we de rest van de dag vrij hebben.
Dag 14
We praten gezellig na over onze ervaringen.  Vervoer naar de luchthaven om de retourvlucht te nemen.

walkforgold_map.png

INBEGREPEN IN DE (P)REIS

 • Alle verplaatsingen in de Sinaï vanaf aankomst tot vertrek.

 • 14 dagen genieten van een adembenemende natuur.

 • Alle overnachtingen, zowel aan zee als in de woestijn.

 • Alle maaltijden, zowel aan zee als tijdens onze woestijntocht.

 • Aan de Rode Zee één drank (water, thee of koffie) per maaltijd.  Of je kiest voor een optie : alle dranken gedurende de reis inclusief, mits een toeslag van 80 euro.   Tijdens de tocht zelf zijn alle dranken inclusief.

 • Alle kosten van de gidsen en hun kamelen, en de kok die met ons meereizen in de woestijn zitten in de prijs inbegrepen.

 • Professionele begeleiding tijdens opdrachten, adem- en bewegingsoefeningen en meditaties tijdens het hele programma verzorgd door life-coach Wim Everix.  Hij staat altijd voor je klaar.  

 • Al de nodige logistiek.

 • Transport per kameel van al jouw spullen,  behalve jouw dag-pack.

PRIJS

Prijs per deelnemer : 1750 €   (525 € voorschot bij inschrijving)

Inschrijving definitief na betaling voorschot. 
Wil je onze reisvoorwaarden vooraf kennen stuur dan een bericht of kom naar een van onze info-avonden waar we die toelichten.

20190426_111328.jpg

NIET INBEGREPEN

 • Vliegtuigticket heen en terug  naar Sharm-el-Sheikh.

 • Extra drank buiten de maaltijden aan zee,  op de top van Mt Sinaï en in St Catherine.  Of je kiest de extra optie 'alle dranken inbegrepen'.

 • Persoonlijke uitgaven,  souvenirs en internetgebruik aan de Rode Zee.

 • De annuleringsverzekering,  verzekering van bagage en repatriëring.

 • Een fooi voor de bedoeïenen die ons begeleiden op de tocht.

 • Visum (indien nodig).

20190423_141746.jpg