top of page

PRAKTISCHE INFORMATIE

Retraite  - Sinaï woestijn

Prijs : 2450 Euros

maart 2023

april 2023

zat 14 oktober - zat 28 oktober 2023

ma 13 november - ma 28 november 2023 

14-DAAGSE (STILTE) REIS

Eénvoud maakt deel uit van de rode draad doorheen de retraite.  De eerste 2 nachten verblijven we in een hutje aan de kustlijn van de Golf van Aqaba.

Vanaf onze verblijfplaats aan de Rode Zee brengt een minibus ons tot aan het vertrekpunt van de tocht in de woestijn.  Van daaruit wandelen we naar onze eindbestemming, de top van Mount Sinaï (de Mozesberg).  We zoeken in 10 of 11 wandeldagen (afhankelijk van het tempo van de groep) de natuurlijke stilte op en trekken diep de woestijn in. 

We stappen op een rustig tempo door een adembenemend landschap en ervaren geleidelijk aan wat het betekent om in volledige verbinding te staan met hemel en aarde,  om zo stilaan hart- en breincoherentie te creëren. Onze toegangspoort tot het quantum veld en de 5e dimensie wordt zo geopend.  We genieten van elke stap.   

We ervaren het leven zoals de Bedoeïen het voor honderden jaren hebben beleefd.  Brood bakken in de aarde,  slapen onder de sterrenhemel…

Tijdens de tocht worden onze reisspullen gedragen door de kamelen.  Voor de laatste nacht zakken we opnieuw af naar de Rode Zee.  

Een normale fysieke conditie en een open geest volstaan om van deze tocht een onvergetelijke levenservaring te maken.

_1177917.jpg

PROGRAMMA

Dag 1

Daar de deelnemers meer en meer internationaal zijn geworden, komende van verschillende landen, komt iedereen op eigen kracht tot op de plaats aan de Rode Zee waar we de eerste 2 nachten zullen doorbrengen. De exacte plaats wordt na inschrijving meegedeeld.  (Op speciaal verzoek kan er via ons een taxi gereserveerd worden). Bij aankomst hebben we vrije tijd tot aan het avondmaal.  Daarna overlopen we samen nog enkele afspraken.

Dag 2
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een reeks van eerste opdrachten die ons door de dag loodsen. Kennismaking en vrije tijd.
Dag 3
We worden 's morgens na het ontbijt opgehaald en rijden van de Rode Zee naar het beginpunt in de woestijn om onze tocht aan te vatten.  We stemmen ons af op de nieuwe omgeving.
Dag 4 - 12
Het avontuur wordt verder gezet met als einddoel Mount Sinaï.  Het tempo van de groep bepaalt de route die we zullen nemen.  Close Canyon,  White Canyon,  Ein Hodra (oase) zijn enkele van de prachtige plaatsen die we samen mogen beleven.  We doorbreken de stilte op de top van de Mozesberg.  We brengen de nacht door op de top van deze krachtige berg.  Na de spectaculaire zonsopgang  beginnen we aan de afdaling.   Afhankelijk van het verloop van onze tocht kunnen we al dan niet nog één nacht doorbrengen in de grootste olijfboomgaard van de Saint Catherine Kloostergemeenschap. 

Dag 13
In de ochtend dalen we verder af naar het bergdorp St Catherine waar de deelnemers hun middagmaal eten.  Na de maaltijd rijden we terug naar onze verblijfplaats aan de Rode Zee waar we de rest van de dag vrij hebben en onze ervaringen verder kunnen delen.
Dag 14
Vervoer naar de luchthaven om de retourvlucht te nemen kan via de WalkforGold organisatie worden geregeld.

INBEGREPEN IN DE (P)REIS

 • Alle verplaatsingen in de Sinaï vanaf aankomst aan de verblijfplaats aan de Rode Zee en terug.

 • 14 dagen genieten van de adembenemende natuur.

 • Alle overnachtingen, zowel aan zee als in de woestijn.

 • Alle maaltijden, zowel aan zee als tijdens onze woestijntocht.

 • Alle dranken gedurende de reis zijn inclusief.

 • Het hele team van gidsen en hun kamelen, en de kok die met ons meereizen in de woestijn zitten in de prijs inbegrepen.

 • Professionele begeleiding tijdens opdrachten, adem- en bewegingsoefeningen en meditaties tijdens het hele programma verzorgd door life-coach Wim Everix.  Hij staat altijd voor je klaar.  

 • Al de nodige logistiek.

 • Transport per kameel van al jouw spullen,  behalve jouw dag-pack.

NIET INBEGREPEN

 • Vliegtuigticket heen en terug  naar Sharm-el-Sheikh.

 • Verplaatsing van en naar de luchthaven in Sinai.

 • Persoonlijke uitgaven (in de luchthaven kan je Egyptische Pond afhalen) 

 • De annuleringsverzekering,  verzekering van bagage en repatriëring.

 • Een fooi voor de bedoeïenen die ons begeleiden op de tocht.

 • Visum (indien nodig).

20190426_111328.jpg

EEN REIS BOEKEN

Betalen kan in 2 delen gebeuren,

via Paypal

of via IBAN: BE33 7875 5322 8446

( voorschot :1200 €  + solde : 1250 € )

voorschot :1200 €

PayPal ButtonPayPal Button

solde : 1250 €

PayPal ButtonPayPal Button

Een volledig overzicht van onze reisvoorwaarden vindt je in het inschrijvingsformulier.

Je bent ingeschreven na storting van het voorschot + het ingevulde inschrijvings- en intakeformulier terug te sturen. De resterende solde wordt uiterlijk 1 maand voor de afreisdatum betaald.
Heb je nog een vraag, gelieve dan een whatsapp bericht te sturen naar Wim op +32 477767833 .

20190423_141746.jpg
Dutch anchor
Anchor 1
bottom of page