top of page

COHERENTIEvan HART en BREIN : het proces

COHERENTIEvan HART en BREIN : het proces In 2001 had ik een lucide droom waarin een onbekende mij aankondigde dat ik naar de Mozes berg in Sinaï zou gaan. Onmiddellijk na het ontwaken was er instinctief een dieper weten dat er daar iets groots op me wachtte. Ik wist niet wat. Deze aankondiging kwam uit een andere dimensie, en zoals wel vaker in dat geval werd het waarom niet duidelijk vrijgegeven. Door verder in het onbekende te stappen, zou ik het leven de kans geven het doel verder te onthullen. Ik voelde meteen dat ik geen andere keuze had dan deze uitnodiging op te volgen. Even uit het leven stappen dat ik kende, uit het veld dat me vertrouwd is en waar ik me comfortabel voel. Weg van alles wat me met mijn verleden verbindt. Buiten die comfortzone, dat wist ik al wel, dat is waar je kwantumsprongen in het leven kunt ervaren.


Het was met deze droom dat de boodschap die ik kreeg van een Sadhu in India (ergens in het tweede deel van de jaren 90) werkelijkheid werd. Hij vertelde me destijds dat er een tijd in mijn leven zou komen waarin ik er bewust voor zou kiezen om naar bepaalde plaatsen te gaan om me weer te verbinden met oude delen van mijn ziel. Op die manier zou ik meer heel worden. Deze boodschap verpakt in een droom was duidelijk vanuit mijn onderbewustzijn naar mijn bewustzijn gekomen. Vier maanden later pakte ik mijn rugzak en ging ik op pad naar Sinai, naar wat nu al meer dan 20 jaar mijn speeltuin is. Ik heb daar talloze inwijdingen gehad en nog veel meer mystieke ervaringen mogen beleven. Het opvolgen van die begeleiding die uit het onbekende kwam, zou één van de grootste veranderingen in mijn leven initiëren.

'Mijn ouders vroegen me elke keer als ik terugging naar de woestijn... 'maar wat ga je daar toch altijd doen? Er is toch niets te zien of niets te doen.' Ik heb vaak geprobeerd om het te beschrijven. In de beginjaren was het moeilijk om het onder woorden te brengen. Na een tijdje gaf ik het op. Sinds een jaar of 7 kan ik het volledig bevatten en vond ik ook de woorden om te duiden wat het is, dat kan bijdragen tot die eindeloze mogelijkheden die ontstaan in de Sinaï woestijn. En hoe het proces werkt voor mij. Toegang tot de 5e dimensie, het kwantumveld, het veld van pure creatie, het Al, de leegte …

Het proces, het zal je verbazen, is verbijsterend eenvoudig. Het is precies dàt wat mijn ouders al jaren aangaven, namelijk …. dat er niets of niemand is (buiten de verbluffende natuur gerekend), dat het proces zo toegankelijk maakt. Voor iedereen, dus ook voor jou. Dat daar zoveel lege ruimte is, is precies waar het om gaat. Ik nodig je even uit om heel aandachtig verder te lezen.

De afwezigheid van dingen, van mensen en hun situaties schept een onnoemelijke lege ruimte. Er is daar zo weinig afleiding dat het enorm veel bijdraagt tot een gemakkellijk afglijden voorbij de lineaire tijd. Een springplank voor het kwantumveld. Dat je letterlijk de tijd en jezelf, uit het oog verliest. Ik voel dat op die manier echte verbinding kan plaatsvinden met wat ik hier even de natuurlijke intelligentie’ noem. Die fijnstoffige vibratie, onzichtbaar voor de meeste mensenogen, in die ruime omgeving met al zijn natuurlijke elementen. Het is waarschijnlijk de belangrijkste bijdrage aan het proces wat er tijdens deze wandelingen plaatsvindt. Ik ervaar het alsof je door een kracht wordt geabsorbeerd. Waarschijnlijk is het die energie die prana of chi genoemd wordt. Al ruim 15 jaar noem ik het graag 'de natuurlijke liefdesintelligentie'. Het werkt constant door je heen. Je kunt het niet niet voelen. Je kunt het niet blokkeren. Het penetreert van nature je lichaam. Ik voel dat het van beide kanten tegelijk op het lichaam inwerkt, in de verticale verbinding tussen hemel en aarde. Langs onder komt het binnen via je voeten en het wortelchakra en tegelijkertijd komt het langs boven het lichaam binnen via je kruinchakra. Deze vitale levenskracht die je lichaam binnendringt, maakt al je energiecentra weer vrij. Als je in een stress- of overlevingsmodus zit, ga je als mens in je normale dagelijkse leven veel van je aandacht naar de buitenwereld richten, om daar telkens weer de bevestiging te vinden van de stress die je ervaart. In de lege ruimte van de wondermooie Sinaï woestijn vindt je die bevestiging niet meer. Op deze manier geef je je enrgie niet meer weg aan die buitenwereld en kan er rust komen in jezelf. Dit maakt dat je meer en meer naar binnen gaat. Het betekent dus letterlijk dat er veel energie vrijkomt uit ide lagere energiecentra. Als deze energie in je lagere centra eenmaal vrij is, als ze eenmaal bevrijd is van al je reacties en emoties, blijft deze energie ter besschikking diep in je zelf. Eénmaal vrij, voelt het aan alsof deze energie als vanzelf zijn weg naar het hart vindt. Hetzelfde geldt voor de energie die van boven komt. Omdat je niet meer in een reactiemodus bent, daar je emoties niet meer getriggert worden, vallen die gedachten letterlijk weg, Opnieuw ligt de ‘lege ruimte’ van je omgeving hier aan de basis. Gedachten verliezen aan intensiteit en de hoeveelheid negatieve gedachten neemt snel af. Waarom? Omdat je gedachten geen match meer vinden in de omgeving. Er is dus m.a.w. geen pingpong meer tussen gedachten en emoties en emoties en gedachten. Op natuurlijke wijze komt de geest verder tot rust en de hersenen gaan zich meer en meer ontspannen. Als ook jouw geest helemaal tot rust is gekomen, daalt de prachtige energie die van boven komt, neer tot in je hart.

En dan kan eindelijk al die mooie enerie tot zijn recht komen. Deze explosie van enrgie kan eindelijk gebruikt worden om creatief mee aan de slag te gaan. Dat is uiteraard het geliefkoosde deel van de tocht. Het blijft een innerlijk werk, maar je kan dan gaan spelen met die bevrijde energie die vrijkomt in een veld van creatie . Een van mijn favoriete scenario s is dan werken met het hart als dirigent van jouw realiteit. Wat kan het leven ooh zo mooi zijn. Met andere woorden, het hart als het centrum van alles wat is. De grote enorme magneet die letterlijk alles kan aantrekken waar je hart naar verlangt. De grote enorme magneet die tegelijkertijd de natuurlijke liefdesintelligentie van boven en onder aantrekt. Uiteindelijk kom je in een staat waarin je geen behoeften meer hebt, geen verlangens meer. Waar geen angsten zijn, waar je verbinding voelt met alles dat is en ook met melkaar. Taal heeft geen invloed meer op het verstaan wat de andere zegt. Je stapt letterlijk in éénheid. Er is geen scheiding meer. Dit is de perfecte staat van zijn waar er volledige hartcoherentie is. Een toestand waarin je hart en je hersenen op een natuurlijke manier gaan samenwerken. Het is ook de staat van zijn van waaruit je kunt werken met patronen en overtuigingen die je achter je wilt laten. Het is het stadium waarin je alles kunt helen door de gelukzaligheid, de liefde, de dankbaarheid, .. die op natuurlijke wijze voortkomt uit de coherentie van je hart. Wanneer je in deze staat bent, begint er nog iets te transformeren. Je energetische lichaam wordt enorm. Ik weet niet hoe groot het wordt, maar het wordt enorm! Wat ik wel zeker weet, en alles wat ik hier schrijf weet ik uit eigen ervaring, is dat je eneretisch lichaam als bumper gaat fungeren. Je energetische lichaam wordt je natuurlijk beschermingsschild, gebouwd rond je fysieke lichaam.

Van alles wat ik hier met je deel, zou ik tientallen voorbeelden, toevalligheden, synchroniciteiten en zelfs wonderen kunnen benoemen die in al die jaren zijn gebeurd. Ik zal hier een kort verhaal delen dat zich vele jaren geleden afspeelt. Vele jaren geleden, na een tocht in de woestijn, en na een paar dagen rust, nam ik op een bepaalde plaats een bus om naar mn volgende bestemming af te zakken. Op het moment dat ik op de bus stap en de chauffeur mijn kaartje betaal, hoorde ik een gewelddadige ruzie plaatsvinden ergens achteraan de bus. Toen ik mijn kaartje ontving, ging ik op zoek naar een plek om te zitten. Het geschreeuw was nog steeds aan de gang. Helemaal achteraan de bus was er nog een plaatsje vij. Toen ik in die richting bewoog, en de verbale scheldpartij naderde, nam tot mijn eigen verbazing het volume van het geweld af. En tegen de tijd dat ik de drie luid brullende kerels passeerde, verdween de hele situatie in het niets. Toen ik langs die zitjes liep, waar 20 seconden eerder nog drie mensen mekaar de huid aan het volschelden waren, was er ineens pure stilte en rust.

Ik geloof sterk, en geloof me, ik ben een heel aards mens, dat de grootte van mijn energielichaam samen met de vibratie die het vasthield, die hele situatie oploste. Ik wil ook vermelden dat ik de jaren ervoor dat soort situaties zou vermijden als de pest. Maar als je in de éénheid zit is er geen ruimte voor angst. Dit keer liep ik gewoon de storm in en de storm verdween. Tot zover dat voorbeeld. Voor alle duidelijkheid wil ik je ook wel meegeven dat het op peil houden van die hogere trillingen nog steeds een uitdaging is. Wat ik wel merk is dat de periodes van hoge trillingen met de jaren steeds langer blijven duren en dat de reactieve mode, als die getriggert wordt, steeds korter is geworden. Dus je stapt op natuurlijke wijze, binnen in wat ik nu ken als het kwantumveld. Dàt veld waar ineens alles mogelijk is. Als je in deze staat bent, die staat van volledige hartcoherentie en brein is meester over je lichaam, dan is het alsof er zomaar mogelijkheden in de vorm van gedachten en visioenen naar je toe komen. Je bent niet langer de denker.

En zo is 'Walk for Gold' ontstaan. Ik heb tot dusver, gedurende meer dan 20 jaar vele mystieke ervaringen in Sinaï mogen beleven. Zowel in de vorm van channelings, visioenen en zelfs gematerialiseerde verschijningen uit het niets.

Dit is de perfecte omgeving om eerst in het reine te komen met jezelf, en dan vervolgens je zelf te overstijgen.Het is één van de meest krachtige vortexen die ik en mijn leven heb mogen ervaren. En dan spreek ik over heel de zone, vanaf de piramides van Ghiza, over Sinaï tot op de Tempelberg in Jerusalem.

Heb je een facebook account ? Dan kan je ook rechtstreeks een opmerking op Facebook toevoegen. 

bottom of page