top of page

Pipi wijst ons de weg. Ze weet dat het wel kan.

Wie kent het verhaal van Pipi Langkous ?

En waarom prijkt Pipi op mijn rugzak tijdens onze reis in de Sinaï ?

Pipi is een beetje onze mascotte geworden bij Walk for Gold. En dat hoeft natuurlijk een woordje uitleg, die ik met veel plezier meegeef in dit blogbericht.


Ken je het verhaal van Pipi Langkous nog uit je kindertijd? Even het geheugen opfrissen. Het meisje met de rode vlechten en de sproeten komt uit Zweden. Zij is de held in een verhalenreeks verzonnen door Astrid Lindgren, dat zij schreef voor haar dochter. Gelukkig merkte ze al snel dat de verhalen van het kleine stoere meisje populair waren en besloot ze die uit te geven.

Waarschijnlijk herinneren we ons nog het best de verhalen van het rosse meisje met de sproeten door de populaire televisieserie die er later van gemaakt werd.

Pipi Langkous woont samen met haar aapje Nilsson en paard Klein Witje in de kleurrijke Villa Kakelbont. Ze redt het helemaal alleen, en dat krijgt niet altijd de goedkeuring van de mensen in het stadje. Maar die vooroordelen legt Pipi gewoon naast haar neer. Ze leeft haar eigen leven, zoals zij het zelf goed acht. Pipi is rijk, ze betaald alles met goudstukken en ze is ook sterk, beresterk zelfs. Die kracht gebruikt ze om al wie het op haar goudstukken heeft gemunt, te verslaan.


Pipi is altijd opgewekt en vrolijk als een zonnetje. En ze is ook nergens bang voor. Ze heeft lef, maar ook ongelooflijk veel moed. En misschien nog wel het voornaamste: Pipi durft dingen (anders) te doen! Zelfs dingen die ze nog nooit heeft gedaan. Zaken over een andere boeg gooien, door het gebruiken van haar eigen creativiteit en haar eigen fantasie, is één van haar opvallende eigenschappen.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!'

Het is maar een zin, een uitspraak van een klein meisje (de held) in een verhaal. Maar met die gevleugelde uitspraak raakt ze iets wezenlijks dat diep in elk van ons verborgen ligt. Bedolven onder generaties van opvoeding en evolutie. Bedolven ook door de dagelijkse sleur van de ratrace waarin we vandaag (vooral in het westen) leven. Ze zijn er goed in geslaagd, de meerderheid van onze bevolking, te doen geloven dat je moet. "Je moet dit zo doen", "je moet dat zus doen, anders ... " En, "dàt mag of kan je niet doen". "Let op wat je doet". "Voorzichtig ... want .... anders doe je jezelf pijn". Allemaal gedragingen en uitspraken die in het onderbewuste zijn gekropen, en die dikwijls klakkeloos van generatie tot generatie worden doorgegeven.


Diep vanbinnen hebben we allemaal wel het verlangen om op een avontuurlijke, nieuwsgierige en onbevreesde manier in het leven te staan. We kunnen terug beginnen om onze held (het kleine stoere meisje) in onszelf eens wat vaker los te laten, om om zo opnieuw een andere realiteit te ervaren. We hoeven niet langer de dromen van andere mensen (zij die ons het grotere systeem inlepelen) te leven. Nee. Het is tijd dat we als individu opstaan en onze eigen dromen in de materie brengen. we kunnen vanuit onze eigen kracht in het leven gaan staan. Een eerste goede stap om dit proces in gang te brengen, is om even stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal gebeurt in je leven. Slik niet alles wat ze je voorkauwen, zomaar door. Nee, vraag je af en onderzoek wat er met je gebeurt als je zo maar blijft doorslikken? Wat gebeurt er met jou? En wat gebeurt er met onze planeet? Heb het lef om dat te doen. Raap al je moed bij mekaar en zet die stap. Verruim opnieuw jouw gezichtsveld. En begin daarbij bij jou. Ga naar binnen en wordt je bewust wat er binnen in jezelf gebeurt wanneer je de droom van een ander leeft. En ga dan opnieuw naar binnen en maak contact met het diepste in jezelf, je eigen kern. En vertrek van daar, vertrek van je eigen dromen. Trek je even niet te hard aan wat je familie, je vrienden, je collega’s, en iedereen uit je directe leefomgeving ervan vinden. Aantrekken, neem dit hier maar heel letterlijk. Kies stap bij stap om meer jouw energie te leven, en niet die van de ander. Anders blijven we gewoonweg in cirkels ronddraaien en verliezen we ons zelf voortdurend. Dan blijven we steken in een spel van macht en onmacht, een ongezond spel van manipulatie en afhankelijkheid. Het is tijd om vanuit onze eigen kracht IN de wereld te gaan staan. Astrid Lindgren wil ons hiervan bewust maken. Zij is een pionier. Haar boodschap zit gegrift in het onderbewuste van vele en vele mensen van enkele generaties. Mensen van mijn generatie, sta op. Ik heb bewust net daarom Pipi gekozen als mascotte van ons project 'Walk for Gold'. Ik wil op deze manier mijn steentje bijdragen om haar meesterswerk te ondersteunen en het zo mogelijk naar het bewustzijnsniveau van de mensen te brengen. Ik wil haar geniale creatie promoten! De tijd is hier en nu. Ik wil dit ook op deze manier onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen zodat haar krachtige boodschap nu vanuit ons onderbewuste kan opborrelen naar ons bewustzijn.


Door bewust te kiezen voor Pipi als mascotte van ons project 'Walk for Gold', wil ik dit proces graag zo veel mogelijk versnellen. Hoe vaker deze bewustwording plaatsvind op individueel niveau, des te sneller kan de mensheid als geheel hier voor ontwaken. Pippi haar rijkdom zit in haar symbolische goudstukken die ze met alle middelen (al haar creativiteit en fantasie) wil verdedigen en bewaren. Wij, met onze missie, willen mensen inspireren en motiveren om te wandelen (Walk for Gold). In actie komen met andere woorden. Terug jouw aandacht verleggen en je focus leren richten op je eigen goud. Zo kom je stilaan terecht in de grote stroom van overvloed. Jij mag er zijn zoals je werkelijk bent (met jouw unieke missie), en ook ik mag er zijn zoals ik werkelijk ben. We willen niet langer delen vanuit onze persoonlijkheid die deel gemaakt is uit de kwetsuren die we hebben opgelopen in het verleden. Maar wel vertrekkende vanuit ons eigen goud, onze eigen schat, onze eigen gaven die wij willen delen in de wereld. Breng je eigen goud in de wereld . Dan gaat het leven opnieuw voor iedereen één groot feest zijn!

Laten we allemaal maar iets meer Pipi Langkous zijn.

En het verhaal omarmen.


Is dat wel realistisch hoor ik je luidop denken? Tja, daar gaat het nu net over. Je eigen realiteit die schep je zelf, door de verantwoordelijkheid voor jouw leven volledig in je eigen handen te nemen. Alleen zijn we als mens zo geconditioneerd dat we alleen maar die zogenaamde waarheden die ze ons voorkauwen klakkeloos aannemen als de waarheid. Maar we kunnen terug aanleren van ons telkens af te vragen, 'is dit ook waarheid voor mij?'. Vibreert deze zo gezegde waarheid ook met mij? Hoe voelt dit wat de anderen zeggen, binnen mijn eigen zijn? We hoeven niet langer blindelings alles te geloven en alles zo maar over te nemen als waarheid.


Wat als we dan nog een stap verder gaan en onze aandacht in plaats van constant naar de buitenwereld te richten, terug leren richten naar binnen? Dan kunnen we ook aan de slag met onze eigen verhalen die we hebben samengesteld in de loop van ons leven. Zo worden we ons terug bewust van al onze beperkende overtuigingen over onszelf en onze (on)mogelijkheden. Die kunnen we dan desgevallend gaan ombuigen. Verhalen die we zo dikwijls herhaald hebben en die mede ons leven zijn gaan bepalen. Verhalen waarvan we beseffen dat we ze niet meer nodig hebben en voor goed achter ons kunnen laten.

Er zit een Pipi Langkous in éénieder van ons. Die wel mag dromen. Die wel alle mogelijkheden benut. We leven in een samenleving vol van kansen en mogelijkheden. Laten we die dan ook ten volle benutten om onze eigen dromen waar te maken.Laat ons de uitdaging aangaan om vanuit ware verbinding in het leven te staan.


Met "Walk for Gold" willen we de Pipi in onszelf de mogelijkheid geven om zich te manifesteren. We willen jullie uitnodigen om die kans vanaf nu met beide handen aan te nemen. Om dat wat we nooit gedaan hebben te ontdekken, en dat wat diep in elke mens verborgen zit, om dat te herontdekken om zo elk van ons onze uniek droom te kunnen manifesteren. Om de knop om te draaien. Van "ik ben bang dat ik het niet kan", naar "Ik geloof dat ik het wel kan"

En mochten we dat onderweg even vergeten, geen nood. Pipi houd van avontuur en is er altijd bij om ons te herinneren. Alles kan als we erin geloven.Pipi inspireert ons overal!


Comentarios


Heb je een facebook account ? Dan kan je ook rechtstreeks een opmerking op Facebook toevoegen. 

bottom of page