top of page

In je leven ga je bewust andere plaatsen opzoeken, zei de Sadhoe. En hij wist waarom.

Tijdens het eerste jaar dat ik onderweg was, in de bergen in het Zuid-oosten van India, kwam ik een Sadhoe tegen. Het moet zo ergens maart of april geweest zijn, want de temperatuur begon reeds hoog op te lopen. De zon stond hoog aan de hemel. Hij nodigde mij uit naast hem in de schaduw te komen zitten.


Ik haalde een fles water uit mijn schoudertas en een paar bananen die ik tussen ons in op de aarde neerlegde. Buiten mijn woorden was dat het enige wat ik bij me had dat ik met deze ongewone figuur kon delen. Nadat hij jaren had doorgebracht in het opperste noordelijke deel van India, was hij zo'n 2 jaar geleden begonnen aan zijn pelgrimstocht richting Madurai.


Hij was een begenadigt verteller die me in voortreffelijk engels, gestokt met humor, met een ongekend gemak door zijn ervaringen gidste. Bij momenten betrapte ik mezelf en sloot ik m'n opengevallen mond.


Na een paar uren samen te hebben doorgebracht zei hij plots:

'vergeet mijn dromen waar ik je deze namiddag heb doorgeloodst, want die zijn niet zo belangrijk voor je.

Maar probeert het volgende te onthouden. Het zal je altijd bijblijven wat ik je nu ga vertellen'. Het leven brengt ons hier zogezegd 'toevallig' samen, maar alles in het leven heeft zijn doel. Er zijn 2 dingen die ik je hier graag meegeef vandaag:


  1. Het eerste is een aanbeveling, nl dat het goed voor je is om je in het wit te kleden.

  2. En zeker zo belangrijk voor je is het volgende. Jij hebt op een dag besloten om je rugzak te pakken en te gaan reizen. Dat komt voort vanuit een diep verlangen van je ziel om je op deze manier terug te verbinden met je ware zelf, en met de energie van je vorige levens. Je zult worden aangetrokken om naar expliciete plaatsen te gaan om je welbepaalde dingen te herinneren. In aanvang, zoals dat nu het geval nog is, gebeurt dat onbewust. Dit zal nog een tijdje zo doorgaan. Maar op een zeker moment in je leven zal je bewust andere plaatsen gaan opzoeken en je zielspad zal dan duidelijk voor je worden.

Ik had geen flauw benul wat hij met deze mooie worden bedoelde, maar ik voelde geen enkel verzet binnenin me opkomen.


Blijf trouw aan je pad en er zal een dag komen dat je met veel begrip terugdenkt aan onze ontmoeting. Kort nadien namen we afscheid.

#leven #beslissing #lifestyle


Een sadhoe is een hindoeïstische asceet of yoga-beoefenaar die de eerste drie hindoeïstische levensdoelen: kāma, artha, dharma heeft opgegeven. Een sadhoe is volledig toegewijd aan het behalen van spirituele bevrijding door meditatie.Recente blogposts

Alles weergeven

Heb je een facebook account ? Dan kan je ook rechtstreeks een opmerking op Facebook toevoegen. 

bottom of page